Negyed6 Negyed7 Fesztivál – Marom Budapest

Szervezünk egy fesztivált (Marom Budapest) a Hanuka 8 napján a régi pesti zsidónegyedben. A neve: NEGYED6 NEGYED7.

Időpont: 2009. december 11-19.

32 helyszín, 130 program, 8 nap, Hanuka, civil összefogás, várostörténet – régi pesti zsidónegyed
Koncertek – Színház – Beszélgetések – Előadások – Kiállítások – Mozi –
Gyerekprogramok – Gasztroprogramok

Egy kis ízelítő:
http://www.youtube.com/watch?v=fc7hWXVTt_M&feature=player_embedded

Koncepció: abból indultunk ki, hogy egy városrész arculata, hangulata, élete nagyban függ attól, hogy azok, akik közösségi tereit üzemeltetik, hogyan is viszonyulnak a terület sajátosságaihoz, hagyományaihoz. Ezek a szórakozóhelyek, éttermek, zsinagógák, múzeumok, kiállítóterek, múzeumok, kulturális és közösségi terek mind hozzátesznek a negyed hangulatához és alakítják történetét is. A Negyed6 Negyed7 Fesztivált ezért is Hanuka 8 napján rendezzük meg. Nem csupán a városrész zsidó történetére való utalásként, hanem az ünnep mindenki számára fontos jelentési miatt. Hanuka az összefogás és a fények ünnepe. A negyed több mint harminc közösségi tere, kisebb-nagyobb fényforrásként, a város történetében eddig példátlan méretű civil összefogásként összeáll, hogy önerőből egy közös kulturális fesztivált szervezzen.
 

A kulturális töltetén és hozadékain kívül azért is nagy jelentőségű a N6N7, mert egy városnegyedben ilyen jellegű összefogásra és összetartásra eddig még nem volt példa. A fesztivál helyszínek közösen szervezik ezt a nyolc napon keresztül tartó nagyszabású, összművészeti rendezvényt.

Nyitóbuli: 2009. dec. 12. 21 óra Take 5 – Rotfront (GER) koncert
 
Helyszínek:
Bálint Ház; Bar Ladino; Boulevard és Brezsnyev galéria; Carmel Étterem; Dohány utca zsinagóga; Dupla; Ellátó; Fröhlich Cukrászda; Garzon Café; Hanna Étterem; Humusz Bár; Kádár Étkezde; Klauzál Étterem; Klauzál13 Vince Könyvesbolt és Galéria; Kőleves; Kuplung; Lámpás; M Étterem; Magyar Zsidó Múzeum; Mozaik Teaház és Kávéház; Mumus; Kazinczy utcai Zsinagóga; Rs9 színház; Rumbach S. utcai zsinagóga; Sirály; Spinoza Ház; Szimpla; SzimplaKert; Szóda; Take5; Tűzraktér
A Marom Egyesület www.marom.hu koordinálásával, a JDC (American Jewish Joint Distribution Committee) támogatásával Hanuka alkalmával jön létre.
 
N6N7 Brunch
Sok szeretettel várunk egyébként a fesztivál hivatalos megnyitójára is, 2009. dec. 11-én, pénteken, 11 órakor. Helyszín: Dupla (Bp., VII., Kertész u. 48.)

A programokra a jegyeket az egyes helyszíneken lehet kapni. A programok többsége ingyenes, fesztiváljegy nincs.
 
Részletes:
www.negyed6negyed7.com