Beszélgetések

Megjelent a „Beszélgetések, 18 portré a magyar zsidóságról” című kötet és elindult a hozzá tartozó weboldal. A könyv kiadója a 2002 óta működő Haver Alapítvány, amely középiskolás diákoknak tart informális oktatási programokat. A foglalkozások célja, hogy közérthetőn beszéljen a zsidóságról, eloszlassa a tévhiteket, közvetítse az emberek egymás iránti tiszteletének, és a kultúrák közti párbeszéd fontosságának üzenetét. Az interaktív foglalkozásokat informális oktatási eszközök segítségével vezetik az alapítvány önkéntes oktatói. A Haver Alapítvány évente megközelítőleg 4000 diákhoz jut el foglalkozásaival és a különböző fesztiválokon, valamint kulturális eseményeken való szereplésével.

Milyen egy Haver foglalkozás?

A könyv bemutatóján a résztvevők megtapasztalhatják az iskolai foglalkozásokon használt módszereket: rövid időre maguk a jelenlévők kerülnek a diákok szerepébe, akiknek az alapítvány képviselői fognak foglalkozást tartani.

A most megjelenő könyvről

A nemrég kiadott „Beszélgetések, 18 portré a magyar zsidóságról” című könyvben 18 interjú és egy, a könyvhöz tartozó, tanároknak és diákoknak szóló oktatási melléklet található. A beszélgetések célja, hogy bemutassák a zsidóság és a zsidó identitások sokszínűségét, valamint, hogy kérdésfeltevésre, továbbgondolkodásra inspirálják az olvasókat. Az interjúk mellett a kötetben Roskó Gábor festőművész rajzai jelennek meg, melyeket teljes méretben, a könyvbemutatót kísérő kiállításon is megtekinthetnek az érdeklődők.

A „Beszélgetések, 18 portré a magyar zsidóságról” című kötet a Magyarországi Zsidó Örökségért Közalapítvány támogatásával és a Szombat zsidó politikai és kulturális folyóirat közreműködésével jött létre.

Iskoláknak, tanároknak a nyomtatott kötet ingyenesen is elérhető, illetve az alábbi címről letölthető: beszelgetesek.haver.hu/interjuk/digitalis/

Időpont: 2014. április 29., kedd, 11.00–12.00
Helyszín: 2B Galéria, 1092 Budapest, Ráday u. 47.
Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk: A Haver Alapítvány csapata

Beszélgetések – 18 portré a magyar zsidóságról