Miért pont most? A magyar kormány éveken keresztül magasról tett az UNESCO kéréseire

Az UNESCO a budapesti világörökségi helyszínnel kapcsolatos határozatáról és tartalmának hátteréről az Átlátszó is megemlékezett. Most annak a szakértői jelentésnek jártunk utána, amely konkrétan megalapozta a bakui határozatot, annak érdekében, hogy megadjuk a feleletet a kormánynak a címben feltett álságos kérdésére.
Horn Gabi írása az Átlátszó blogon olvasható.

Interjúajánló

Komoróczi Géza a Magyar Narancsban Perczel Anna a Magyar Narancsban

Budapest nem lenne nélkülük

Internetes honlapra gyűjtik össze az Erzsébetváros, a Terézváros és Újlipótváros olyan emlékeit, amiből összeállhat a Budapesten élt zsidók majdnem elpusztított világának képe. A Városligeti fasorban is megannyi szecessziós épületet emeltettek.

Könyvbemutató

Berényi Zsuzsanna Ágnes: Történelem jelvényekben elbeszélve – Az Első Magyar Tűzzománc Jelvénygyár című kötetének megjelentetéséhez az ÓVÁS! Egyesület 500.000 Ft, MAZSIHISZ-pályázaton nyert összeggel járult hozzá.

Zsebkönyv a zsidónegyedről – fiataloknak

A Zachor Alapítvány szeretettel meghívja Önt Zsebkönyv a zsidónegyedről – fiataloknak című kötetének bemutatójára. A rendezvény időpontja és helyszíne: 2013. augusztus 29., csütörtök, 17 óra. Keksz Bár (1075 Budapest, Madách Imre tér 4.) A könyvbemutatón bevezetőt mond Szántó T. Gábor író, a Szombat című folyóirat főszerkesztője. A könyv szerzőivel Váradi Júlia beszélget. www.emlekezem.hu · Tel.:…