Gettófalak – Fejér Martin fotókiállítása

Az ÓVÁS! Egyesület mindenkit szeretettel vár Fejér Martin GETTÓFALAK című fotókiállítására a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógába 2012. június 7-én 18.00 órakor. A kiállítást Konrád György nyitja meg.
Közreműködik Réti Anna, Falperformance című előadásával.
A Falperformance résztvevői: Darvas Kristóf, Simányi Zsuzsanna, Körmendy Pál, Réti Anna, egy harmonika, egy tégla, öltönyök, cipők.
A kiállítás 2012. július 1-ig látogatható, naponta 10-től fél6-ig.
 
 

 

„….egy olyan városnegyedben, amely Raoul Wallenberg és Carl Lutz emlékét is meg tudta őrizni, el kell még végezni egy igen fontos régészeti feladatot, nevezetesen a régi gettófal helyének pontos feltárását — annak érdekében, hogy előkerüljenek további, még létező nyomok, és így „látható emléke” is fennmaradhasson annak a tragédiának, amelyet ez a gettó jelentett.” Michel Polge UNESCO szakértő

A régi pesti zsidónegyedben 1944-ben létrehozott gettó határoló falai a zsidónegyed meghatározó szimbolikus helyszínei, kivételes emlékei. A gettóhatár és az egykori kerítésfalak feltárására, védelmének jelentőségére és megőrzésének szükségességére 2008-ban az UNESCO – egy elbontott fal kapcsán – hívta fel a magyar állam figyelmét. A gettót határoló falak teljes körű feltárása és védelmének biztosítása azonban máig nem történt meg.

Az idei Wallenberg évről az ÓVÁS! Egyesület a súlyosan veszélyeztetett gettófalakról készült fotósorozattal kíván megemlékezni.
A kiállítást a Budapest Bank Budapestért Alapítvány támogatta.

ovasegyesulet@gmail.com

Fejér Martin elérhetősége:
fejer@estost.de